23/02/2015 om 10:44

Nog slimmer studeren naast je bijbaan?

Als student heb je zo je redenen om een bijbaan te hebben naast je opleiding, bijvoorbeeld voor het geld. Het is daarbij wel belangrijk dat je nog genoeg tijd overhoudt voor het studeren. Want alleen met een diploma heb je kans op een echte werkplek als werknemer. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die het studeren makkelijker en minder tijdrovend maken. De nieuwste smartphones zoals de iPhone 6 zijn ook heel erg goed in te zetten als hulpmiddel bij je studie. Zo zijn er diverse apps  die je kunnen helpen bij het studeren. Je telefoon als hulpmiddel, ideaal toch?

Haal meer uit je telefoon

Een voorbeeld van zo’n app is Evernote, voor het maken van aantekeningen, en de later verschenen app Evernote Peek voor op de iPad. Daarmee kun je jezelf overhoren zonder dat je antwoorden hoeft te bedekken of zelf je score moet bijhouden. Ook Google Apps for Education is onderworpen om niet alleen studenten maar ook leerkrachten te ondersteunen. Het programma Google Classroom werd in januari gelanceerd als app. Classroom bestond al, maar dan alleen nog als website. De app is vooral handig als je een groepsopdracht hebt. Zo kun je ermee foto’s, PDF’s en andere documenten delen met je medestudenten. Docenten kunnen hun beurt digitaal opdrachten versturen en verzamelen, zien wie zijn werk al ingeleverd heeft en cijfers doorgeven. Vraag dus gerust eens na of ze deze applicatie gebruiken binnen je opleiding.

Een andere taal leren?

De app Duolingo helpt je bij het leren van Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Portugees. Je kunt woorden en zinnen schrijven, maar met behulp van de microfoon op je iPhone ook het spreken oefenen.  Wil je de taal veel luisteren? Dan kan TuneIn Radio je daarbij helpen. Daarmee luister je naar een buitenlandse radio. Zo leer meteen meer over de snelheid waarmee ze in het buitenland praten. Of maak gebruik van de vele TV-apps om televisie in een andere taal te kijken. Vaak kun je dan de taal iets beter volgen dan via de radio.

Met al deze apps weet je in ieder geval één ding zeker: je hoeft niet te aarzelen om je smartphone te gebruiken bij het studeren. Het kan juist in je voordeel werken als je er slim mee omgaat.