09/06/2015 om 14:08

Op een bijzonder manier bijverdienen deze zomer?

De zomer komt er weer aan! Veel jongeren gaan nu op zoek naar een bijbaantje voor deze periode. Dat doen zij vooral voor het geld, maar het levert ze ook werkervaring op waar ze later veel aan kunnen hebben. Dan kun je gaan werken als verkoopmedewerker, vakkenvuller of horecamedewerker. Of wat dacht je van postbode, aardbeienplukker en promotor? Daarnaast zijn ook hele hippe bijbaantjes of bijbaantjes waar je niet zo snel op zou komen. Hieronder vind je een overzicht van bijzondere bijbanen. Misschien zit er iets tussen voor jou?

  • Achtbaantester, volgens de website uitmetkorting.nl ‘de meest gewilde zomerbaan van 2015‘. Je krijgt twee toegangskaarten en schrijft na afloop een evaluatierapport. Als je dol bent op avontuur, dan is dit vast een interessante bijbaan.
  • Fotograaf bij een dierentuin. Bij onder meer Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gebruiken ze studenten om de foto’s van bezoekers te maken.
  • Mystery shopper, iemand die winkels bezoekt, een aankoop doet en de winkelervaring beoordeelt. Je let op wat er in de winkel gebeurt, of het er netjes uitziet en of je vriendelijk behandeld wordt door het personeel. Dat doe je vaak via een uitzendbureau, in opdracht van de eigenaar van een Nederlandse winkelketen die wil weten hoe het met de service in zijn winkels gesteld is.
  • Fietstaxichauffeur om toeristen rond te rijden. Je hebt wel een brommercertificaat of rijbewijs nodig.
  • Shopboy in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, een wel heel apart baantje.  Er lopen al vier van zulke mannen rond, allemaal voorzien van een ketting van muntsloten om hun pols. Vrouwen kunnen ze inhuren als tassendragers, maar ook voor kledingadvies of om de juiste maat aan te reiken. Als shopboy ben je dus een persoonlijk assistent. Daarom moet je wel van winkelen houden en gevoel voor mode hebben.
  • Hiker, een chauffeur die auto’s verplaatst en ze klaar maakt voor transport. Vaak gaat dit in opdracht van leasemaatschappijen, auto-importeurs of autoverhuurbedrijven. Met het openbaar vervoer kun je naar dit baantje reizen.
  • Lid van het animatieteam op een camping, zeker leuk als je graag met kinderen werkt.

Dit soort bijbaantjes vind je vaak via uitzendbureaus of door op het internet ernaar te zoeken. Vergeet daarbij niet de regels voor een bijbaantje en het minimumloon vanaf 15 jaar goed door te nemen, zodat je weet waar je recht op hebt.